De Ruigoord route: deze route mag u zeker niet missen!

Wilt u de Amsterdamse haven op de fiets leren kennen? De Ruigoord route is een route die u absoluut niet mag missen! Naast de Ruigoord route lopen er nog drie andere routes door het Amsterdamse havengebied, die ieder hun eigen karakter hebben. Zo treft u verschillende vormen van industrie, flora en fauna en prachtige uitzichtpunten onderweg. Leuk aan de verschillende routes door het Amsterdamse havengebied is dat u langs de route verschillende informatieborden aantreft. Op de informatieborden wordt u meer uitleg gegeven over de verschillende dingen u onderweg tegenkomt.

 

Een contrastrijke route door het Geuzenbos

De Ruigoord route is een zeer contrastrijke route die u door de veenweiden van het Geuzenbos en Spaarnwoude voert. Ook komt u met de Ruigoord route langs de grootste brandstofoverslag van Europa. Tijdens de route is het leuk om te letten op de verschillende dieren die u onderweg tegen kunt komen, zoals ijsvogels, de blauwborst en rugstreeppadden.

Vanaf de kunstenaarskolonie Ruigoord heeft u een prachtig uitzicht vanaf de dijk. U kijkt hierbij uit op de Vopak terminal van de Amsterdamse haven. Achter deze terminal ligt een braakliggend stuk grond, waarop de natuur de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Het stuk grond is in het bezit van Havenbedrijf Amsterdam, wat het gebied zal gebruiken voor nieuwe havenactiviteiten als dat noodzakelijk wordt.

 

Alternatieve routes door de Amsterdamse haven

Naast de Ruigoord route zijn er drie andere interessante routes die door de Amsterdamse haven lopen. Dit zijn de Westhaven route, de Hemhaven route en de Stadhaven route. Deze fietstochten zijn respectievelijk 16, 12 en 6 kilometer lang. Bij iedere route vindt u een duidelijke bewegwijzering.