Haven – Recreatie en toerisme

Het Amsterdamse havengebied heeft toeristen ontzettend veel te bieden! Niet alleen lopen er vier prachtige fiets- en wandelroutes door het gebied, ook is het mogelijk om de haven beter te leren kennen vanaf het water. Kies bijvoorbeeld voor een cruise of rondvaart door het gebied! Vanaf het water krijgt u een heel ander beeld van de Amsterdamse haven, dan wanneer u kiest voor een fiets- of wandeltocht. De Amsterdamse haven is zowel geschikt voor particuliere toeristen, als ook voor mensen die een geschikt bedrijfsuitje zoeken! Stap met al het personeel op de fiets om de Amsterdamse haven te leren kennen en sluit de avond af met een etentje in een van de vele restaurantjes in het Amsterdamse havengebied.

 

Verschillende fiets- en wandeltochten

Er lopen vier verschillende fiets- en wandeltochten door het gebied, die qua afstand uiteenlopen van zes tot achttien kilometer. Zo bieden de fiets- en wandeltochten door de Amsterdamse haven voor ieder wat wils. Het is mogelijk om meerdere van deze tochten op een dag te lopen of fietsen, waarbij u verschillende kanten van de Amsterdamse haven leert kennen. Denk aan de fora en fauna in het gebied, het industriële karakter van de haven en de boten die over het Noordzeekanaal varen.

Fietsen kunnen in de haven zelf gehuurd worden bij verschillende bedrijven. Zeker bij grotere groepen is het echter aan te raden om de fietsen vooraf te reserveren, via de website van deze verhuurbedrijven. Door een fiets vooraf te reserveren bent u ervan verzekerd dat u het Amsterdamse havengebied per fiets kunt leren kennen.

 

Eten en drinken in de Amsterdamse haven

De Amsterdamse haven beschikt over verschillende gezellige eet- en drinkgelegenheden, waar u een hapje kunt eten of een drankje kunt nemen na de fiets- of wandeltocht door het Amsterdamse havengebied. Ook kunt u een bezoek aan de Amsterdamse haven combineren met een bezoek aan het centrum van Amsterdam.