Waarom je niet zonder een marifoon het water op kan

Op het water communiceren kan best lastig zijn. Er is vaak slecht bereik en er zijn niet veel mensen om je heen. Om toch met anderen te kunnen communiceren op het water is er een handige tool uitgevonden. Het communicatiemiddel dat gebruikt wordt is een portofoon, nog specifieker een marifoon genoemd. Deze soort is speciaal gemaakt voor op het water. Portofoons worden in vele beroepen gebruikt. Het is een super handig communicatiemiddel, want met een druk op de knop kun je live een boodschap doorgeven aan een collega. Een marifoon is speciaal voor op het water, dus voor nautisch berichtenverkeer en maritieme communicatie. Het is eigenlijk een super belangrijk communicatiemiddel voor het bewaren van de veiligheid op het water. Dat is ook waarom je niet zonder een marifoon het water op kan.

Communicatie op het water, waar is een marifoon voor bedoeld

Een marifoon is voor communicatie tussen marechaussee of bijvoorbeeld schippers. Het is belangrijk dat er gecommuniceerd kan worden op het water. Zo weet je wat er aan de hand is aan de andere kant van de lijn. Het water kan soms onverwachte dingen doen en met een marifoon kunnen dat soort dingen snel doorgegeven worden. De marifoon is dus ook bedoeld voor extra veiligheid, zodat bij nood andere schepen of de kustwacht gewaarschuwd kan worden. Op grotere wateren is het zelfs verplicht om meerdere marifoons aan boord te hebben. Een van de redenen waarom je niet zonder marifoon het water op kan. Er kunnen dingen over noodverkeer, veiligheid, ligplaatsen in de haven en spoedverkeer gecommuniceerd worden via de marifoon. Om deze communicatie soepel te laten verlopen, wat wel belangrijk is, zijn er heel wat wetten en regels opgesteld. Er zijn verdragen en overeenkomsten die bepalen hoe het apparatuur en dus de marifoons gebruikt worden op zee. Ook moet er een examen worden afgelegd en daarmee een certificaat behaald worden om te mogen communiceren met een marifoon.

Wat kan een marifoon

Een marifoon is bedoeld voor communicatie op het water over kortere afstanden. Het apparaat zendt en ontvangt in de vhf-band. Er kan zo met elkaar gecommuniceerd worden op het water als je op dezelfde frequentie zit. Via de marifoon kunnen dingen doorgegeven worden aan collega’s, andere schepen of de kustwacht over veiligheid, het verkeer, eigenlijk alles wat op het water gebeurd. Er zijn verschillende marifoons te koop. Het is verstandig om te kijken naar de kwaliteit en de kunnen van de marifoon. Welke functies zitten er op? Welke heb je echt nodig? Een juiste marifoon aan boord is wel zo fijn. Waarom je niet zonder marifoon het water op kan is dus nu wel duidelijk.

Een marifoon kopen

Een marifoon kan gekocht worden bij een winkel voor portofoons en zendontvangers. Hier kun je een ruim assortiment vinden in zowel portofoons als marifoons. Er zijn verschillende marifoons te vinden. Kijk goed naar welke je precies nodig hebt voor het doel en maak een keuze. Het is in ieder geval een belangrijk communicatiemiddel op het water en je hebt ze hoe dan ook nodig op grote wateren. Een marifoon kopen voor maritieme doeleinden is dus een goed idee.